Bonnier Bookery, 2019-11-05

Välkommen till vintern på Bonnier Bookery

Snart får vi tända adventsstaken och ta fram tomtarna! Och eftersom vi vet att fler än vi ser fram emot julstämning, ger vi ut två julböcker redan i november. I Sonja och Maggan firar jul av Åsa Hellberg möter vi julkänslorna i Paris och Malin Persson Giolitos stämningsfulla En julsaga utspelar sig under några timmar på natten till julafton. Sedan i januari när julmaten är uppäten och vi behöver renlevnadsmotivation finns det god hjälp att få i den korta versionen av hälsogurun Anders Hansens och Carl Johan Sundbergs Hälsa på recept.

Sonja och Maggan firar jul av Åsa Hellberg

Kortromanen ”Sonja och Maggan firar jul” utspelar sig sex år innan livet vändes upp och ner för Sonjas tre väninnor – Rebecka, Maggan och Susanne – i och med Sonjas död. I denna fartfyllda feelgoodberättelse är Maggan är deppig och ligger på sjukhus med brutna ben efter en bilolycka. Sonja – som har bestämt sig för att göra något åt sitt testamente – har fullt upp med både julpyssel i Maggans hem i Farsta och förberedelser för sin sista vilja. Maggan kommer aldrig mer att kunna jobba som förskollärare och när Sonja är i ett julglittrigt Paris förstår hon vad Maggan ska få ärva. I den här förhistorien till succéromanerna om Sonja får vi äntligen veta hur det gick till. Åsa Hellberg skriver som alltid med en stor portion humor och värme med en seriös underton.

Recensionsdag: 19 november

En julsaga av Malin Persson Giolito

Tre månader före jul dog Ebbas mamma. Nu är det natten före julafton och julkänslorna vill absolut inte infinna sig. Ebba har en man, två barn och mammas moraklocka – men ingen mamma. Och julen, som ska vara tiden då familjen samlas och kärleken frälser mänskligheten, är bara ett gigantiskt berg av julklappar och ett påträngande sken av ljusstakar och girlanger som ska lysa upp det förbannade vintermörkret. Går det att ställa in ett julfirande? Malin Persson Giolito har skrivit en melankolisk berättelse om en kravfylld högtid som på gott och på ont påminner oss om tider som flytt och de som vi har förlorat.

Recensionsdag: 5 november

Hälsa på recept av Anders Hansens och Carl Johan Sundbergs 

Medicinska mirakelkurer visar sig nästan aldrig hålla vad de lovar. Fysisk aktivitet är ett lysande undantag! Regelbunden träning gör inte bara att du håller vikten och får bättre kondition och styrka. Genom att röra på dig kan du både förebygga, behandla och i vissa fall bota sjukdomar. Din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och ditt immunförsvar. Dessutom kommer du inte bara att vara frisk längre – du blir yngre rent biologiskt! Läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg presenterar här allt du behöver veta om den bästa och mest intressanta vetenskapen kring träning och hälsa.

Recensionsdag: 1 januari