Om förlaget

Verksamhet

Välkommen till Bonnier Bookery

Vad gör vi?

Förlaget, som hade sin första utgivning i januari 2018, vill skapa nya sätt att ge ut böcker och berätta historier. Med många år inom förläggaryrket och stor kunskap om digital produktion och marknad, är vår utgivning skräddarsydd för digital läsning och lyssning.

Vår utgivning består av skönlitteratur i kortare och längre format, följetonger och upplysande fackböcker. Alla våra titlar utkommer som e-bok och digital ljudbok.

Vad är vi bra på?

Vi är övertygade om att berättelsen står starkare än någonsin och vi har stor förläggarerfarenhet inom både skön- och facklitteratur. Vi känner igen och värdesätter det skickliga skrivhantverket. Kvalitet i alla etapper av bokens väg är ett signum för vårt arbete och vår utgivning. Vi har kortare ledtider än branschen i stort, en stor vilja att experimentera i vår utgivning och vi samarbetar med alla digitala återförsäljare.

Vilka är vi?

Åsa Selling, förlagschef

Jag har jobbat som förlagschef och förläggare på Wahlström & Widstrand, och dessförinnan som förläggare på Albert Bonniers Förlag. Jag är en matlagande och brödbakande medelålders trebarnsmamma med lite för lite tid och för många intressen, däribland gå i skogen, yoga, samt lyssna på, titta på och läsa goda berättelser.

asa.selling@bonnierbookery.se

Åsa Selling, förlagschef
Vilka är vi?

Susanna Romanus, förläggare

Jag har arbetat på bokförlag i snart trettio år, både inom Bonnierförlagen, Natur & Kultur och som publicistisk chef på Norstedts. Jag älskar mitt arbete som förläggare och är något av en kulturslukare, som utöver böcker tycker om såväl modern dans som tv-serier och Mästerkocken. Jag gillar att träffa folk, men också att vara på landet och tiga en hel dag. Jag lever i en bonusfamilj med man och tonårspojkar.

susanna.romanus@bonnierbookery.se

Susanna Romanus, förläggare
Vilka är vi?

Jesper Ims, redaktör/projektledare

Jag har en bred erfarenhet av digital bokbransch, och har tidigare arbetat som projektledare för Bonnierförlagens stora digitaliseringsprojekt, redaktör på digitala MIX förlag samt marknadsförare av digitala böcker. Före dess var jag verksam som redaktör och projektledare på flera mindre förlag. Jag gillar street-art, matlagning, punk, popkulturestetik, D.I.Y. och långa uppradningar. Jag älskar musik, bakelser och fantastiska berättelser. Min dotter har precis lärt mig hur roligt det är att rita.

jesper.ims@bonnierbookery.se

Jesper Ims, redaktör/projektledare
Team Bookery
Vilka är vi?

Team Bookery

Till vår hjälp har vi Johanna Hansen, Fredrik Olsson, Anna Torsteinsrud, Ilse-Marie Berglin samt Emelie Hollbox, Jessica Kolterjahn och Mette Bjerstedt, Katarina Arborelius, Marie Jungsand och Julia Markstedt (alla är inte med på bilden).

Mediakontakt:

Marie.jungsand@bonnierforlagen.se

Julia.markstedt@bonnierforlagen.se