Skriver du?

Manushantering

Skicka in ditt manus med följebrev via vårt digitala manussystem

Vi tar helst emot fullständiga manus (det underlättar vår bedömning). Använd gärna PDF-format (men Word går också bra). Bifoga gärna ett följebrev på max en sida som introduktion. Vi strävar efter att återkomma med besked efter cirka två månader.

Skicka in manus
Att bli utgiven

Skriver du?

Både debutanter och etablerade författare är välkomna till oss. Är du intresserad av den digitala utvecklingen och de nya läsar- och lyssnarbeteenden som den digitala tekniken möjliggör? Då kommer vi ha extra mycket att tillföra i samarbetet. Vi har kortare ledtider är branschen i stort, en stor vilja att experimentera i vår utgivning och våra titlar återfinns hos alla digitala återförsäljare (Storytel, BookBeat, Nextory, Adlibris, Bokus).

Vi har en bred utgivning som består av skönlitteratur och facklitteratur. Vi ger inte ut lyrik och inte heller illustrerad facklitteratur. Våra böcker kommer ut som e-bok och digital ljudbok.

Skriver du?

Bra att veta

Vi tar helst emot fullständiga manus (det underlättar vår bedömning)

  • Använd gärna PDF-format (men Word går också bra)
  • Bifoga gärna ett följebrev på max en sida som introduktion
  • Vi strävar efter att återkomma med besked efter cirka två månader.

När manuset registrerats läses det och diskuteras sedan på ett manusmöte. Den stora mängden av manus gör att vi bara undantagsvis kan ge personliga kommentarer. Om du är intresserad av ett mer detaljerat utlåtande föreslår vi att du vänder dig till Författarcentrum. De har lektörer som mot en avgift läser och bedömer din text.

Frågor skickas till: info@bonnierbookery.se

Bra att veta