Bonnier Bookery, 2018-12-17

Välkommen till våren 2019 på Bonnier Bookery

Det nya året inleds med lyssning om hur man blir hjärnstark och om street-art gruppen som chockade Sverige samt en satirisk komedi om livet på en moderedaktion. I februari fortsätter serien om styrfart genom livets skeenden och dagarna kan avslutas med godnattsagor för vuxna. I april  får vi kärlek och drama i serieform: Skilsmässobyrån. Välkommen till Bonnier Bookerys vår!

Hjärnstark. Den korta versionen. av Anders Hansen

Detta är en sammanfattad version av Anders Hansens oerhört framgångsrika bok. I Hjärnstark visar Anders Hansen vilka fantastiska effekter motion och träning har på din hjärna och vad de beror på. Vissa av dem kommer att märkas direkt, redan efter att du har promenerat eller sprungit en enstaka gång, medan andra kräver regelbunden träning i minst ett år. Han berättar hur du rent konkret ska göra för att få alla effekter och mentala fördelar som forskningen visar att fysisk aktivitet kan ge – fördelar som inte är något mindre än en mental uppgradering.

Utgivningsdag: 8 januari

Uppläsare: Johan Svensson

Godhetsbrigaden av Pernilla Glaser

Pernilla Glaser har skrivit en vibrerande bok om ett Greenpeace för konstaktioner. En berättelse om unga människor som med förhöjd livskänsla och moralisk högspänning drömmer om att göra skillnad.

Godhetsbrigaden var street art-gruppen som chockade Sverige med sin kreativa kärleksrevolution. Sen kom katastrofen. Och tystnaden. Lydia har inte pratat med någon om Godhetsbrigaden i över ett år när Ronnies brev från fängelset når henne. Hur ont det än gör att ses igen måste de berätta sin historia.

Utgivningsdag: 15 januari

Uppläsare: Rasmus Luthander, Nour El Refai

Ljudboksföljetong

Sista ordet av Gertrud Dahlberg, Annika Bergson

Annika Bergson och Gertrud Dahlberg har arbetat länge som journalister inom både dagspress och magasinsvärlden, bland annat på Damernas Värld. Ljudboksföljetongen Sista ordet är deras skönlitterära debut.

Sista ordet är en satirisk komedi om livet på en moderedaktion där förändringens vindar blåser. Om avund, sökande, sexmissbruk och nya galna idéer i digitaliseringens tidevarv där en desperat ängslan att hamna på efterkälken styr. Det är roligt, argt och bitskt.

Utgivningsdag: 22 januari

Uppläsare: Amelia Adamo

Ljudboksföljetong

Styrfart genom medelåldern av Per Naroskin

Med ett högst personligt tilltal resonerar psykologen Per Naroskin kring karriären, kärlekslivet, kroppens förfall, döden och åldrandet. Genom att skaffa oss styrfart, det där lilla försprånget som är nödvändigt för att kunna påverka sin situation och välja själv, navigerar vi säkrare.

Styrfart genom medelåldern är en av böckerna i Per Naroskins serie om styrfart i olika skeden i livet. Böckerna gör inte anspråk på att komma med nya vetenskapliga teorier utan vill med humor och utan pekpinnar föreslå ett sätt att tänka.

Utgivningsdag: 19 februari

Uppläsare: Per Naroskin 

Ljudboksserie

Tankar för natten av Linda Skugge

Tankar för natten är ett slags smarta godnattsagor för vuxna, reflektioner med inslag av svart (men varm) humor. En parafras på P1:s Tankar för dagen, fast för att lyssnas på innan man somnar, för att ge ett inre lugn.

Utgivningsdag: 19 februari

Uppläsare: Linda Skugge

Ljudboksserie

Skilsmässobyrån av Marit Danielsson, Magnus Abrahamsson, Renée Lilliecreutz

Skilsmässobyrån – kärlek och drama i serieform. Varje avsnitt är ett nytt spännande fall där excentriska klienter begär hjälp med separationer och udda familjeärenden – allt medan byrån brottas med ekonomi, PR-skandaler och tilltagande motsättningar inom gruppen.

Utgivningsdag: 16 april

Uppläsare: Niklas Engdahl

Ljudboksföljetong

Presskontakter:

Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se, 076 542 80 74

Julia Markstedt, julia.markstedt@bonnierforlagen.se,  076 526 11 87

Bonnier Bookery är ett nytt förlag inom Bonnierförlagen som erbjuder en bred utgivning anpassad till den digitala läsaren och lyssnaren. Bonnier Bookery planerar att ge ut 25 titlar årligen inom underhållande skönlitteratur, följetonger och upplysande fackböcker. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok och finns hos återförsäljare av digitala böcker samt hos streamingtjänster för ljud- och e-böcker som BookBeat, Storytel och Nextory.