Bonnier Bookery, 2019-05-24

Välkommen till hösten på Bonnier Bookery

Allt finns på vår höstlista! Både nya författarbekantskaper som Lotta Fritzdorf och Johan Rosenlind (mannen bakom Vår tid är nu) som bokdebuterar med samtidsthrillern Tick tick boom och mer etablerade namn. Inger Frimansson skriver feel good i stallmiljön, som hon känner väl från sina barnböcker, men nu ur vuxenperspektivet. Bengt Ohlsson visar med Min perfekta man att han är en oöverträffad relationsskildrare och Katarina Wennstams kamp för förändring av vår syn på kvinnans sexualitet, lust och kropp går vidare.

Fristad av Anna E Wahlgren

Två år sedan överfallet. Med stängsel och larm har rättspsykiatern Louise barrikaderat sig i sitt stora hus på landet. Hon har sökt en fristad, men känner sig inte det minsta trygg. Särskilt inte sedan mannen som knivskar henne svårt har släppts fri. Hon väntar och vakar. När små paket börjar dyka upp i brevlådan är hon säker på att han spelar ett spel, leker med henne. Så hittas hennes älskade hund död på gården. Kan det verkligen vara en olycka? Hoten och faran visar sig komma från ett håll hon aldrig hade kunnat ana. Anna E Wahlgrens tredje bok Fristad är en raffinerad psykologisk spänningsroman med oväntade vändningar.

Uppläsare: Maria Lyckow • Recensionsdag 6 augusti

Min perfekta man av Bengt Ohlsson

Jasmine har den perfekta mannen. Det tycker alla. Adrian är snäll och sexig, jämställd och bländande vacker. Hennes vänner avundas henne, och kallar dem ”det perfekta paret”. Men när Silvio och hans hustru börjar hos henne i parterapi blir hon oväntat attraherad av honom. Adrian börjar prata om att de borde skaffa barn, och samtidigt tar Silvio allt större plats i Jasmines tankar. Är attraktionen besvarad? Ingenting i Jasmines liv är perfekt längre. Och efter en ödesdiger tur med Adrians nyinköpta båt finns ingen återvändo.

Uppläsare: Tova Magnusson • Recensionsdag 13 augusti

Kvinnor som vill av Katarina Wennstam

Katarina Wennstam försvarar den hånade fittan, hon skärskådar rädslan för samtyckeslagen och fördömer allt vad slut-shaming heter. Kvinnor som vill … är en samling av nyskrivna och tidigare publicerade texter om sexet, lusten och kroppen som visar att en hel del har hänt sedan Wennstam debuterade 2002 med Flickan och skulden. Men mycket är också sig skrämmande likt. Som en av Sveriges främsta feministiska samhällsdebattörer, bland annat i hyllade sommar- och vinterprat, kämpar hon för förändring av vår syn på kvinnans sexualitet, lust och kropp. ”Det handlar om att påminna kvinnor om vilken fantastisk gåva sexualiteten är och hur mycket roligt man kan ha med lusten genom livet. Kvinnors spelplan måste bli lika rymlig som mäns."

Katarina Wennstam är även aktuell med Vargen på Albert Bonniers Förlag, recensionsdag 13 augusti.

Författaruppläsning • Recensionsdag 27 augusti

Tick tick boom av Johan Rosenlind och Lotta Fritzdorf

Mannen bakom tv-succén Vår tid är nu, Johan Rosenlind, har skrivit en tajt bladvändarthriller med hög samtidskänsla tillsammans med Lotta Fritzdorf. Mitt i julruschen utsätts Stockholm för en serie extrema våldsdåd. Den erfarna kriminalkommissarien Maria Larsson, 56, har aldrig tidigare jagat en lika hänsynslös mördare. Vem är han och vad är han ute efter? Han verkar dessutom inte särskilt rädd för att bli upptäckt, utan lämnar en rad spår efter sig. Det blir en katt-och-råtta-lek som till sist får sin brutala avslutning. Tick tick boom är Johan Rosenlinds och Lotta Fritzdorfs skönlitterära debut och den första Maria Larsson-thrillern i en tänkt serie.

Uppläsare Anna Bjelkerud • Recensionsdag 24 september

Den goda fen av Inger Frimansson

Hästen i skogen. Först förstår inte Agneta vad det är hon hör. Ett plågat läte någonstans ute i mörkret. Snart möts hon av minnena från ungdomen: friheten, stallgemenskapen – och olyckan som satte stopp för allt. I en annan ände av grönområdet är Sylvia förtvivlad. Hon har nyss förverkligat drömmen och köpt en egen islandshäst. Men allt håller på att glida henne ur händerna. Och nu är hästen försvunnen. Inger Frimanssons Den goda fen är en nära berättelse om ensamhet och vänskap och om att våga trotsa sina egna rädslor. Och framförallt: om friheten i att rida, kärleken till de stora djuren.

Uppläsare Angela Kovács • Recensionsdag 8 oktober

Det största sveket av Karin Aspenström

En enda natt. Det är allt hon begär. Sedan Marja fick barn har hon inte fått sova många timmar i sträck. Hotellnatten ska bli den ultimata lyxen, äntligen sova ensam i en stor säng utan att bli väckt. Men det känns tomt. Ett glas vin måste hon väl få unna sig? Ett glas blir flera, och den unge mannen i baren är både trevlig och intressant att samtala med. Plötsligt befinner de sig på hans rum. Men skuld och ånger är nära att övermanna henne när hon återvänder till familjen dagen därpå. Och det är bara början på den katastrof som snart hotar att krossa hela hennes tillvaro. Plötsligt befinner sig Marja i en mardröm där livet hos de hon älskar mest står på spel.

Uppläsare Callin Öhrvall Delmar • Recensionsdag 15 oktober