Bonnier Bookery, 2019-01-31

Foto: Magnus Liam Karlsson

Sista ordet: bitskt, vasst och roligt om livet på en moderedaktion

Annika Bergson och Gertrud Dahlberg har långa journalistkarriärer, från såväl dagstidningar som mode- och livsstilsmagasin bakom sig. Nu är de aktuella med ljudboksföljetongen Sista ordet – som utspelas i tidningsvärlden. Om avund, sökande, sexmissbruk och nya galna idéer i digitaliseringens tidevarv där en desperat ängslan att hamna på efterkälken styr.

Lyssna på en en intervju med Annika och Gertrud.

Annika Bergson och Gertrud Dahlberg är båda födda och uppvuxna i Uppsala och har kopplingar till Roslogen. P4 Uppland har pratat med författarduon att de berättar att någon brist på skruvade uppslag till Sista ordet saknades inte.

Läs SelmaStories intervju med Amelia Adamo.

Och en bok som utspelar sig på en redaktion, vem passar då bättre som uppläsare än Sveriges magasinsdrottning, Amelia Adamo? Här berättar hon om den nya erfarenheten och hur nära verkligheten den spännande intrigen i Sista Ordet verkligen ligger.

Sista ordet – lyssna på ett avsnitt ur boken.

Det stora mediehuset sjuder av liv. Digitalisering är ordet för dagen. På Hej Modes redaktion måste alla stå och jobba, och kontoret får inte ens ha papperskorgar! Reportagechefen Hedvig funderar över sina senaste sexuella erövringar och redaktionschefen Cecilia är både stolt över sitt nya jobb och djupt osäker – hur ska hon passa in på Sveriges största modetidning? Då landar ett hotbrev hos toppchefen Bernhard Bucht. Vem är det som vill honom och företaget illa?