Bonnier Bookery, 2019-03-08

Manhattan Love, Sonja och Rebecka, Familjesplitter – sommarens lyssning

Barns självkänsla. Den Korta versionen av Petra Krantz Lindgren

Detta är en sammanfattad version av Petra Krantz Lindgrens framgångsrika bok Med känsla för barns självkänsla. En bok om föräldrar och barn, självkänsla och medkänsla, konflikter och vikten av att se saker från olika håll. Hur lyssnar vi uppmärksamt, hur talar vi utan att kränka, hur låter vi våra barn vara precis så kompetenta som de är? Framför allt handlar det om hur vi kan ge våra barn trygghet och mod att följa sin innersta röst. Petra Krantz Lindgren är beteendevetare och håller kurser och föreläsningar om kommunikation och konflikthantering med barn och unga. Hon driver också bloggen En annan du.

Utgivningsdag: 2019-03-12 • Författarinläsning

Manhattan Love av Anna Portner

Feelgoodserien om systrarna Niva bjuder på romantik, halsbrytande handling och en hel del svärta. Manhattan Love är första delen om Camilla och Stella, som befinner sig mitt i den vändpunkt i livet som 30-årsåldern ofta är. Yrkeslivet har tagit fart, relationer börjar bli på allvar. Anna Portner bor i en småstad tillsammans med man och två barn. Manhattan Love är hennes debut.

Utgivningsdag: 2019-05-20 • Uppläsare: Emma Peters

Tokyo Calling av Anna Portner

Tokyo Calling är andra delen om Camilla och Stella. I Tokyo Calling får vi följa Stella som försöker bygga upp sin tillvaro efter att en lång relation kraschat. Tinder, tillfälliga relationer i kombination med svår skrivkramp efter succédebuten är inte en lyckosam kombination, men Stella och Camillas starka systerskap, är som alltid räddningen. När japanska ambassaden lockar med ett glamoröst skrivuppdrag som överträffar Stellas vildaste fantasier hade det inte kunnat komma mer lägligt.

Utgivningsdag: 2019-05-22 • Uppläsare: Emma Peters

Sonja och Rebecka av Åsa Hellberg

Kortromanen Sonja och Rebecka är en fartfylld feelgoodberättelse som präglas av både skratt, sorg och stark vänskap. Vi träffar Sonja, tillsammans med Rebecka, Maggan och Susanne, 6 år innan allas liv vändes upp och ned. Sonja har bestämt sig för att göra något åt sitt testamente och i den här förhistorien till succéromanerna om Sonja får vi äntligen veta hur det gick till. Det hela startade med att Sonja och Rebecka tillbringade en vecka på Mallorca … Åsa Hellberg skriver som alltid med en stor portion humor och värme med en seriös underton.

Utgivningsdag: 4 juni • Uppläsare: Gunilla Leining

Jag var tvungen att gå av Johanna Mo

Jag var tvungen att gå är fjärde delen i kriminalserien om Helena Mobacke efter Döden tänkte jag mig så, Vänd om och var stilla och Allting trasigt ska bli helt. Helena Mobackes tillvaro rämnar när hon inser att hennes sons mördare är tillbaka. De gamla såren rivs upp. Hon har skapat ett liv som fungerar men nu kastas hon tillbaka till katastrofen som tog hennes son och förstörde hennes äktenskap. Och Clownstryparen verkar denna gång vara ute efter henne. Han riktar in sig på platser som har betytt något för henne, och personer i hennes närhet. En katt och råtta-lek inleds som visar sig ha förgreningar till samhällets makthavare. Helena försöker hålla huvudet kallt men hennes starka vilja att hämnas Antons död gör att hon står på gränsen till vansinnets rand. Hon, som redan förlorat allt en gång, riskerar att göra det igen.

Utgivningsdag: 25 juni • Uppläsare: Marie Richardson • Följetong

Familjesplitter av Marit Danielsson

Alicia och Niklas lever ett väloljat familjeliv. De har två barn, chefsjobb, sommarhus och matkassar som dyker upp vid ytterdörren. Så slår bomben ner: Niklas är otrogen med en ung kvinna på jobbet. Chockad och dumpad tvingas Alicia in i varannan-vecka-livet. Det går sådär. Medan Niklas går vidare står Alicia still, krampande kring barnens bästa. Ojämna veckor flyr hon till sommarhuset och ägnar sig åt kryddodling, manshat och tveksamma kärlekshistorier. När hon träffar grannen Floyd, en udda, snygg bank-vd, känns det på allvar. Men kommer han att vilja lämna sin fru? Familjesplitter är en spännande, ärlig roman om tvåsamhet, otrohet, ensamhet och annan jävlighet. Men också om alltings början: den huvudlösa förälskelsen. ”En förbannad roman om kärlek” har Marit Danielsson kallat sin andra roman. Hon debuterade 2018 med Kärleksfallet.

Utgivningsdag: 2019-07-09 • Uppläsare: Mirja Turestedt