Bonnier Bookery, 2019-08-02

Foto: Caroline Andersson

Fristad – ny pulshöjande spänning

Förebilderna är Gillian Flynn och Marisha Pessl, berättar Gävleförfattaren Anna E Wahlgren när hon får frågan vilka författare som inspirerar henne,  men det går ändå inte att anpassa sitt skrivande. – Det är bättre att skriva om det som man själv verkligen brinner för. Och Anna brinner för pulshöjande spänning. Nu utkommer hon med Fristad – i uppläsning av Maria Lyckow – på Bonnier Bookery

Anna är legitimerad receptarie men har sedan 2013 satsat mer seriöst på sitt skrivande och resultatet är spänningsromanerna Skuggan av henne (2016) och Efter Emma (2017). Hon har även medverkat med noveller i ett dussintal antologier.

Raffinerad psykologisk spänningsroman med oväntade vändningar

Det har gått två år sedan rättspsykiatern Louise överfalls. Nu har hon barrikaderat sig bakom stängsel och med larm i sitt stora hus på landet. Men känner sig fortfarande inte det minsta trygg, särskilt inte sedan mannen som knivskar henne svårt har släppts fri. Hon väntar och vakar. När små paket börjar dyka upp i brevlådan är hon säker på att han spelar ett spel, leker med henne. Därefter hittas hennes älskade hund död på gården. Är det verkligen en olycka? Att hoten och faran visar sig komma från ett håll har Louise aldrig kunnat ana.

Uppläsare: Maria Lyckow