Bonnier Bookery, 2019-04-25

Foto: Caroline Andersson

Från podd till ljudbok: Skilsmässobyrån – en ljudboksföljetong i tio avsnitt

Allting började för några år sedan när Marit Danielsson och Magnus Abrahamsson startade relationspodden Skilsmässopodden. Det skulle snart visa sig att ämnet var lika delar provocerande som engagerande. Ur detta föds så idén om att skapa en fiktiv berättelse på temat. Och varför inte en ny typ av berättelse – en ljudboksföljetong.

Författarteamet bakom Skilsmässobyrån är: Marit Danielsson, Renée Lilliecreutz och Magnus Abrahamsson som har skrivit en romantisk och dramatisk ljudboksföljetong i tio avsnitt.

– I Sverige pratar vi mycket om hur vi ska ”rädda” krisande relationer, men nästan aldrig om hur vi ska göra om de inte går att rädda. Hur separerar vi på bra, eller bästa möjliga sätt? Och framförallt, hur gör vi separationen så bra som möjligt för barnen som inte alls valt detta.

Läs hela intervjun på SelmaStories.

Om Skilsmässobyrån

Hannes Fors dröm håller på att bli verklighet när Skilsmässobyrån sjösätts med en stor fest. Nu ska det bara fungera också. För vad händer om han inte vinner advokatbyråns första viktiga fall? Skilsmässobyrån – en följetong med kärlek och dramatik. Hannes Fors är en ung, charmig, och tävlingsinriktad advokat, skicklig i rätten men trasslig i privatlivet. När han möter konkurrenten och kändisadvokaten Amina - gift, tvåbarnsmor och många år äldre – startar en kärlekshistoria med fler hinder än möjligheter. Varje avsnitt är ett nytt spännande fall där excentriska klienter söker hjälp med separationer och udda familjeärenden.