Bonnier Bookery, 2018-10-08

Eva Kilnäs från Mölnlycke och Claes Jonsson från Enskede vinner medverkan i ljudbok

Nu är pristagarna utsedda i tävlingen om två inläsningsroller i boken Laholmsflickan av författaren Åsa Hellberg. Tävlingen, som bestod av att spela in ett ljudprov i Bonnierförlagens ljudstudio på Bokmässan, fick ett enormt gensvar – ljudstudion var fullbokad samtliga mässdagar. Bakom initiativet står Bonnierförlagen, som i samarbete med BookBeat, vill möta det stora intresset för ljudböcker, inläsare och inläsning.

”Aldrig kunde jag väl tro att intresset för att vara med i Laholmsflickan skulle vara så stort. Modiga kvinnor och män – som aldrig någonsin gjort något liknande tidigare – stod i kö för att få prova sin röst. Att få sin text tolkad av bortåt hundra personer är ren lycka för en författare, i alla fall är det så för mig. Jag är djupt berörd av engagemanget för min text och ser fram emot att få träffa vinnaren i Stockholm” säger Åsa Hellberg, författare till Laholmsflickan som utkommer på Bonnier Bookery den 20 november.

Inläsning i ljudstudio i Stockholm

Vinnarna kommer att läsa in sina respektive avsnitt i Bonnierförlagens nya ljudstudio där de får hjälp av förlagets kunniga ljudboksproducenter. Vinnaren Eva Kilnäs, som till vardags driver en bokhandel i Mölnlycke, kommer i sin inläsningsroll att få läsa in mejlen från karaktären Laholmsflickan i Åsa Hellbergs bok med samma namn. Breven från exmaken i berättelsen läses in av vinnaren Claes Jonsson, bosatt i Enskede i södra Stockholm. Huvudrösten i Laholmsflickan läses in av Gunilla Leining senare i höst. Laholmsflickan, som är en kortroman, släpps på Bonnier Bookery 20 november.

Spännande juryarbete

I juryn för tävlingen ingick Åsa Hellberg, författare, Fredrik Olsson och Robert Wangeby, ljudboksproducenter på Bonnier Audio, Susanna Romanus, förläggare för Laholmsflickan/Bonnier Bookery samt Anna Riklund, Head of Content Curation på BookBeat.

Susanna Romanus om juryarbetet:

”Juryn har haft ett omfattande material att välja ur och det har varit roligt att lyssna på de olika tolkningarna av Åsa Hellbergs text. Det fanns flera starka kandidater att välja mellan, vilket gjorde att det inte var helt lätt. Efter en första gallring fick alla i juryn välja en manlig och kvinnlig favorit, det var rätt stor enighet och till sist hade författaren utslagsröst”.

Tips om ljudboksinläsning

Under Bokmässan fick alla som provade på att läsa in ljudprov i Bonnierförlagens ljudstudio coachning och praktiska tips från Bonnier Audios ljudboksproducenter. På söndagen gästade även skådespelaren och ljudboksinläsaren Magnus Roosmann ljudstudion och gav sina bästa proffstips och regi direkt på plats vilket var mycket uppskattat! Fler tips finns att ta del av i den här intervjun på SelmaStories.

För ytterligare information

Susanna Romanus, Förläggare, Bonnier Bookery (samt presskontakt Åsa Hellberg)

susanna.romanus@bonnierbookery.se, 070-681 24 33

Presskontakt

Katarina Arborelius, Chef Företagskommunikation, Bonnierförlagen

katarina.arborelius@bonnierforlagen.se, 070-696 66 90