Bonnier Bookery, 2018-08-15

Foto: Lennart Nilsson

Bonnier Bookery ger ut Eija Hetekivi Olssons aktuella monolog ”Nationalsången

En förälders kamp för sitt barns rätt till ett rättvist samhälle – Bonnier Bookery ger ut kritikerrosade Eija Hetekivi Olssons nyskrivna monolog ”Nationalsången” som ljudbok och e-bok.

Nationalsången är en angelägen berättelse om det Sverige vi sett växa fram under de senaste årtiondena. Från det socialdemokratiska välfärdssamhället till dagens ökade klassklyftor. Här gestaltas en förälders förtvivlade kamp för sitt barns rätt till ett värdigt liv. Nationalsången är en monolog om det största som finns, kärleken till våra barn.

– Jag skrev pjäsen för att det är valtider. Det är viktigt att visa kontrasterna och se förhållandena i förorter i ett större sammanhang, och för att jag vill förändra världen. Vi bor här på planeten i några få rymdsekunder tillsammans, innan vår sol, det lilla sandkornet i sandlådan, slocknar, säger Eija Hetekivi Olsson.

– Eija Hetekivi Olsson skriver med det rasande språk som blivit hennes signum allt sedan debuten med Ingenbarnsland. Ljudboken, inläst av henne själv, ger ytterligare en dimension till den starka berättelsen och språket, säger Susanna Romanus, förläggare på Bonnier Bookery.

Eija Hetekivi Olsson, född 1973, är uppvuxen i Göteborgsförorterna Gårdsten och Bergsjön. Hennes debutroman Ingenbarnsland som utkom 2012 hyllades av kritikerna, tilldelades Katapultpriset och nominerades till både Augustpriset och till Sveriges Radios romanpris. Miira, den efterlängtade uppföljaren utkom 2016. Eija Hetekivi Olsson har tilldelats ytterligare en rad utmärkelser, bland annat Aftonbladets Litteraturpris.

Monologen uruppförs av Teatern under bron den 17 augusti 2018, i regi av Stina Rautelin och med Zardasht Rad i den enda rollen. Mer info.

Nationalsången har recensionsdag den 21 augusti.
Format: E-bok, ljudbok
Uppläsare: Eija Hetekivi Olsson och Jerker Andersson, lyssningstid 1 timme

Omslag och författarfoton finns att ladda ned på www.bonnierbookery.se/nationalsangen

För mer information och recensionsexemplar, vänligen kontakta: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se
073-374 62 94

Bonnier Bookery är ett nytt förlag inom Bonnierförlagen som erbjuder en bred utgivning anpassad till den digitala läsaren och lyssnaren. Alla titlar utkommer som e-bok och ljudbok och finns hos återförsäljare av digitala böcker samt hos streamingtjänster för ljud- och e-böcker som BookBeat, Storytel och Nextory.