Bonnier Bookery, 2018-09-20

Besökare bjuds in att testa sin röst i ljudstudio på Bokmässan

För att möta det stora intresset för ljudböcker, inläsare och inläsning öppnar Bonnierförlagen, i samarbete med BookBeat, en ljudstudio på Bokmässan. Mässbesökarna får chans att prova på en egen inläsning och samtidigt få en inblick i hur inläsningen av en bok går till. Den som vill kan även tävla om medverkan i en riktig ljudboksproduktion.

”På Bonnierförlagen och BookBeat blir vi ofta kontaktade med frågor om hur man kan bli en inläsare, hur vi väljer inläsare och hur en ljudboksinläsning går till. Det känns därför väldigt roligt att tillsammans med BookBeat kunna erbjuda besökare på årets Bokmässa att komma till vår ljudstudio för att testa eller bara ställa frågor till oss som jobbar med ljudböcker”, säger Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

”Vi har precis byggt en egen ljudstudio och passar nu på att inviga den tillsammans med besökarna på Bokmässan. Torsdagen den 27 september öppnar vi studion för alla som vill komma och prova sin röst. Vi hoppas på stort intresse och ser med spänning fram emot denna roliga ljudboksaktivitet, säger Johanna Hansen, Förlagschef på Bonnier Audio.

Så går det till

Deltagarna får välja bland texter ur olika genrer – spänning, skönlitteratur, klassiker, barn och fakta. Den som vill tävla om att medverka i en riktig ljudboksproduktion väljer en av texterna ur Åsa Hellbergs bok Laholmsflickan som ges ut på Bonnier Bookery i höst. Vi söker en manlig och en kvinnlig röst. De som vinner får komma till vår studio i Stockholm och läsa in dessa mindre roller i den slutgiltiga ljudboksproduktionen. Huvudinläsare för Laholmsflickan är Gunilla Leining, skådespelare och en av våra mest anlitade inläsare.

Ljudboksproducent, författare & inläsare på plats

En producent från Bonnier Audio kommer att finnas på plats i studion och vägleda de som provläser. Under mässan kommer även författaren Åsa Hellberg samt skådespelaren Magnus Roosmann att medverka vid ett par tillfällen och coacha de som vill prova på att läsa in. Studion kommer att vara öppen för provinläsning torsdag 13–16 samt fredag–söndag 11–16. Platserna är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

För mer information

Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör Bonnierförlagen

jenny.bjuhr.berggren@bonnierforlagen.se, 070-721 54 17

Katarina Arborelius, presskontakt Bonnierförlagen

katarina.arborelius@bonnierforlagen.se, 070-696 66 90