Våren 2018

 


9789188704221.jpg

johan theorin

swedish love

Hämnd och kärlek i stormens öga

Utgivningdag: 2018-01-16
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: 120
Uppläsare: Johanna Lazcano

ISBN, e-bok: 9789188704009
ISBN, ljudbok: 9789188704221

Visa bokpresentation

Efter fem år är filmstjärnan Venus Willendorf tillbaka. När hennes gamle vapendragare Ted Wetter ringer så ställer hon upp till slut. Veteranerna Venus och Ted ska spela in ”Herr Arnes penisar” tillsammans med tre unga amatörer i den ensligt belägna villa som Ted har hyrt för helgen. Det är årets sista porrfilmning, sent i december och borde vara ett enkelt jobb.

Johan Theorin har skrivit ett mörkt relationsdrama i kortromanens form, en berättelse om en grupp människor som isoleras av en snöstorm och tvingas konfrontera sina livsval. Han är tidigare mest känd för böckerna i Ölandskvartetten och har mottagit både Glasnyckeln och International Dagger Award för sina kriminalromaner. ”Swedish Love - filmhelgen” ställer frågor om vem som har makten, om kvinnor och mäns möjligheter till fria livsval och vad som ryms inom kärlekens råmärken.

Johan Theorin är född 1963 i Göteborg och uppvuxen i Nora och på Öland. Han var journalist och skrev noveller i olika tidningar och antologier innan han romandebuterade 2007 med Skumtimmen, som hyllades av både läsare och kritiker. Översättningsrättigheter har hittills sålts till över 20 länder, bland annat USA, England, Frankrike, Brasilien, Tyskland och Japan. Succén följdes sedan upp med Nattfåk 2008, Blodläge 2010 och den fristående thrillern Sankta Psyko 2011. 2012 kom På stort Alvar, en samling spökhistorier som alla utspelar sig på Öland. Den avslutande delen i ”Ölandskvartetten”, Rörgast, utgavs 2013.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704436.jpg

katarina wennstam

shirins första fall

Fallet som jagat Shirin under alla år

Utgivningdag: 2018-01-16
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 60 minuter
Uppläsare: Alexandra Rapaport
Genre: Kortroman
 

ISBN, e-bok: 9789188704429
ISBN, ljudbok: 9789188704436

Visa bokpresentation

Anita är en kvinna som reder sig själv. Hon är inte rädd för att vara ensam ute på en ö. Det är ju helt ljuvligt, tystnaden och det ostörda läget. I nästa sekund krossas hennes vinglas mot golvet. Någon står utanför fönstret och lyser henne rakt i ansiktet med en ficklampa.

Katarina Wennstams kortroman går tillbaka till det som blev det första fallet för advokaten Shirin Sundin-Nouri från Alfahannen, Gänget med flera. Vad hände Anita? Och blev rätt person fälld för brottet?

Fallet med den mordanklagade Magnus Tapper har plågat Shirin Sundin-Nouri i åratal. Hon var oerfaren och kunde inte ge honom det försvar som han borde fått. Ett rejält misslyckande.

Sex år senare läser Shirin om hans frigivande och beger sig till den ensligt belägna stugan där brottet begicks för att konfrontera det förflutna. Med sin sedvanliga känsla för spänning tar Katarina Wennstam oss med till början av Shirins advokatkarriär och går till botten med vad som egentligen hände ute på ön den där gången för många år sedan.

Shirins första fall har publicerats i Damernas Värld 2014.

Katarina Wennstam, född 1973, är uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Nacka. Hon slog igenom med sina två reportageböcker om mäns övergrepp på kvinnor, Flickan och skulden (2002) och En riktig våldtäktsman (2004). Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok och belönades med Vilhelm Moberg-stipendiet, samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris. Hon har sedan dess givit ut sju romaner i serien om advokaten Shrirn Sundin-Nouri och kommissarien Charlotta Lund. Senast utkom Gänget 2007.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704085.jpg

JONAS BONNIER

STOCKHOLM ODENPLAN

Gastkramande drama om Sverige idag

Utgivningdag: 2018-02-13
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 120 minuter
Uppläsare: Gerhard Hoberstorfer
Genre: Kortroman

ISBN, e-bok: 9789188704092
ISBN, ljudbok: 9789188704085

Visa bokpresentation

Spänningen stiger minut för minut i Jonas Bonniers omskakande thriller om den högtidliga invigningen av pendeltågsstationen mitt i stan – Stockholm Odenplan. Fredric och hans konsulter förbereder sig in i minsta detalj. Oändligt mycket står på spel för dem alla – på olika sätt. Med samma känsla för karaktärer och detaljer som i Helikopterrånet skriver han en kortroman som landar rätt i samtiden.

Planeringen har pågått i månader på Link IT. Att ansvara för all IT-kommunikation för det nya pendeltågsnätet är ett prestigeprojekt, större än något annat av deras uppdrag. Fredric har beslutat att ta in en extra expert, Henri Gusman. Men är han den han utger sig för att vara? Vad kan äventyra projektet? Kvinnorna kring Fredric har var och en sin egen dolda agenda. Minuterna tickar snabbt dessa sista dagar inför söndagens invigning då minsta fel skulle kunna få ödesdigra konsekvenser. Men när tiden krymper, vem kan man lita på?

Stockholm Odenplan är en oavlåtligt fängslande spänningsroman som överraskar in i det sista.

Jonas Bonnier, född 1963, är författare. Han debuterade 1988 med Prinsessan och halva kungariket och har sedan dess givit ut ytterligare sex romaner och även skrivit film- och TV-manus. 2017 utkom Helikopterrånet, berättelsen om ett av de mest spektakulära rånen i vår tid. Den blev en enorm framgång i Sverige, bokrättigheterna har sålts till ca 30 länder och filmrättigheterna till Netflix och Jake Gyllenhaal.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704030.jpg

anna jansson

för dem jag älskar

När kärleken ställs på sin spets

Utgivningdag: 2018-02-13
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 60 minuter
Uppläsare: Gunilla Nyroos
Genre: Kortroman

ISBN, e-bok: 9789188704023
ISBN, ljudbok: 9789188704030

Visa bokpresentation

Emma kommer till Gotland för att hälsa på sin mormor - den enda hon kan anförtro sin hemlighet. Åttiofyraåriga Majken känner alla i den lilla byn och vet vad som försiggår. Nu när hennes älskade barnbarn har fått bekymmer är hon full av oro. Samtidigt närmar sig det stora midsommarfirandet och som alltid blir det knytis. Flyktingarna från förläggningen är inbjudna, men två av dem håller sig på sin kant. Majken gör allt för att de ska känna sig välkomna. Har de några särskilda skäl för att inte vilja vara med i gemenskapen? Vad döljer de båda männen som har bosatt sig i Jakobssons gamla ödehus? Dramat som skakar Gotland i kortromanen ”För dem jag älskar” hade ingen kunnat föreställa sig. Vad är vi beredda att göra för dem vi älskar? Finns det någon gräns när livet står på speI? Succéförfattaren Anna Jansson skriver om Sverige idag och om kärleken när den ställs på sin spets.

Anna Jansson är född och uppvuxen i Visby men numera bosatt i Örebro. Hon arbetade i många år som sjuksköterska parallellt med sitt skrivande. Idag är hon författare på heltid och vid sidan om sitt författarskap föreläser hon i etikfrågor runt om i landet.

Mest känd är Anna Jansson för sina många kriminalromaner om Maria Wern, som har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Anna Jansson har även skrivit en barnboksserie om Maria Werns son som heter Emil Wern – detektiv.

Med Ödesgudinnan på Salong d’Amour (2014) gav sig Anna Jansson in i en ny genre, feel good. Det har blivit en serie romaner om hårfrisörskan Angelika Lagermark, som agerar äktenskapsmäklerska i Visby på sin salong.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704061.jpg

malin persson giolito

processen

I terrorns skugga

Utgivningdag: 2018-02-13
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 100 minuter
Uppläsare: Anja Lundqvist
Genre: Kortroman

ISBN, e-bok: 9789188704054
ISBN, ljudbok: 9789188704061

Visa bokpresentation

I skuggan av det stora terrorattentatet, 34 minuter av skräck, har livet nästan börjat återgå till det normala. Trots att Youssuf den här dagen är trött efter sent kvällsarbete i puben, pluggar han till nästa juridiktenta på biblioteket. När han inser att två poliser styr sina steg mot honom går hans tankar direkt till sin far. Pappan som han alltid är orolig för och som bara måste finnas där, vad har hänt honom? Men poliserna levererar det obegripliga faktumet att det gäller Youssuf själv, hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet.

I ett samhälle med förhöjd säkerhetsnivå är ingenting viktigare än kampen mot terrorismen. När det råder undantagstillstånd behövs inte mycket för att polisen ska ha rätt att agera, snabbt och kraftfullt. Den enskildes rättigheter får stå åt sidan medan rädslan och fördomarna sprider sig och Sophia Weber (från Bortom varje rimligt tvivel och Bara ett barn) kan bara stå bredvid och titta på.

Efter det stora genombrottet med Störst av allt ger sig Malin Persson Giolito i kast med vår samtids största rädsla. Hon har som alltid en knivskarp blick på rättssamhället och stor empati för dem som hamnar utanför. Processen är en drabbande berättelse om hur en enkel misstanke om brott som får snabb spridning kan skapa en oåterkallelig tragedi. Malin Persson Giolito skänker hela sin vinst för bokförsäljningen av Processen i Sverige till Amnesty International.

Malin Persson Giolito fick 2016 ett stort genombrott med den kritikerhyllade rättegångsthrillern Störst av allt. Den belönades bl. a. med pris för Årets bästa kriminalroman och Glasnyckeln och har sålt i över 400.000 exemplar bara i Sverige. Översättningsrättigheterna är sålda i 29 länder och Störst av allt kommer att bli Netflix första svenska originalserie.

Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel och tidigare gett ut romanerna Dubbla slag (2008), Bara ett barn (2010) och Bortom varje rimligt tvivel (2012). Hon är född 1969, uppvuxen i Djursholm och bor idag med sin familj i Bryssel.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704528.jpg

anna bennich karlstedt

sjukt stressad

"Mycket billigare än terapi!" 

Utgivningdag: 2018-03-13
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 60 minuter
Författaruppläsing
Genre: Personlig utveckling

ISBN, e-bok: 9789188704535
ISBN, ljudbok: 9789188704528

Visa bokpresentation

Ringer du samtal när du springer till bussen? Läser du sms när du promenerar? Eller har du på sista tiden blivit väldigt otålig och arg i köer och i trafiken?

Då är det dags att stanna upp och förändra ditt stressiga liv. Med ”Sjukt stressad” får du enkla metoder för att hantera stressen och hitta mer lugn i vardagen. Tv-profilen och psykologen Anna Bennich Karlstedts handbok är fylld med bra tips och en mängd konkreta övningar som du kan börja använda redan idag. Lär dig hantera svällande att göra-listor, kom till rätta med sömnen och få inspiration till den nödvändiga vilan och återhämtningen.

Anna Bennich Karlstedt och är leg psykolog med KBT-inriktning. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med stressproblematik och är en uppskattad och ofta anlitad föreläsare i ämnet. ”Sjukt stressad” utkom första gången via Psykologiguiden 2015.

Läsarkommentar från Bokus (fem stjärnor): ”En mycket hjälpsam liten bok som enkelt beskriver vad stress är och vad du kan göra åt den. Snabbare, enklare och mycket billigare än terapi!"

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704214.jpg

per naroskin

styrfart på jobbet

En omistlig guide i ditt arbetsliv

Utgivningdag: 2018-04-10
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 60 minuter
Författaruppläsning
Genre: Personlig utveckling

ISBN, e-bok: 9789188704207
ISBN, ljudbok: 9789188704214

Visa bokpresentation

I Styrfart på jobbet får du veta allt om hur du samspelar med andra i arbetslivet. Den välkände psykologen och radioprataren Per Naroskin har föreläst för både chefer och medarbetare under många år. Här delar han generöst med sig av sina kunskaper. Vad händer i en förändringsprocess? Hur kan du själv påverka ditt beteende och ditt förhållande till såväl kolleger som chefer? Lär dig mer om trivselgrupper och problemgrupper. En oundgänglig guide i ditt yrkesliv helt enkelt.

Styrfart är den lägsta möjliga hastigheten som man behöver i förhållande till omgivningen för att ta ut en riktning och röra sig mot ett önskat mål. Styrfart är att ha det lilla försprånget gentemot omgivningen, för att kunna välja själv. Per Naroskin ger här med ett personligt och roligt tilltal förslag på hur man kan tänka i olika lägen för att underlätta för sig själv och andra. Styrfart på jobbet är den första i en serie om olika slags relationer. Böckerna gör inte anspråk på att vara nya metoder eller vetenskapliga teorier utan vill med ett humoristiskt perspektiv föreslå ett sätt att tänka kring samspelet på jobbet, i kärleken och som chef.

Per Naroskin, född 1959, är psykolog, psykoterapeut, föreläsare och författare. Mest känd är hans röst som en av Spanarna i radioprogrammet med samma namn där han medverkat sedan 2003. Han har dessutom gjort flera egna program, nu senast Känsligt läge. Per Naroskin svarar regelbundet på läsarnas frågor om relationer i M Magasin och har även givit ut flera böcker, både populärpsykologiska och skönlitteratur, och skrivit flera pjäser som satts upp bland annat på Stockholms stadsteater.

Metaforen Styrfart har vuxit fram under såväl föreläsningar som i terapier med patienter och i handledning av chefer.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704832.jpg

ida östensson, thor rutgersson

allt vi inte pratar om

Nu händer någonting – samtalet har startat!

Utgivningdag: 2018-04-30
Format: Ljudbok, e-bok
Lyssningstid, ljudbok: 
Genre: 

ISBN, e-bok: 9789188704856
ISBN, ljudbok: 9789188704832

Visa bokpresentation

Vad skulle du som man vilja prata om, om ingen dömde dig? Allt vi inte pratar om är en bok som är tänkt att inspirera killar och män till att börja prata om sådant som män annars inte pratar om. Grunden är intervjuer med bland andra Kodjo Akolor, Sanny Dahlbeck, Philip Botström, Ali Boulala, Daniel Hallberg och Farzad Farzaneh på teman som kärlek, skörhet, flyktvägar, ego, sex och vänskap. Och här hittar du också samtalsguider och tips från män till män.

Gamla föreställningar om hur män ska vara skadar oss alla och tiden har kommit för killar att börja prata med varandra och ta ansvar för en förändring. Det finns många sätt att delta i samtalet – men det viktigaste är att snacket kommer igång, att du som man börjar prata med andra killar och män omkring dig.

Varför inte ta med den här boken nästa gång du träffar polarna, släkten, lagkamraterna eller kollegorna? Att starta förändringen behöver inte vara svårare än så!

Allt vi inte pratar om görs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal, i samarbete med Studiefrämjandet och med IOGT-NTO, Bonnier Bookery, Acast och Månpocket.

Ida Östensson är grundare till en rad organisationer och initiativ. Jämlikhetsstiftelsen Make Equal, samtyckesrörelsen FATTA, skateboardorganisationen No Limit Skate och samtalsrörelsen #killmiddag för att nämna några. Ida har fått en rad utmärkelser och utsågs bland annat till årets folkbildare 2015 och Årets BRIS-pristagare 2017.

Thor Rutgersson är författare och har skrivit både skönlitterärt och facklitteratur om bland annat folkrörelser, folkbildning, jämlikhet, jämställdhet och demokratisering. Hans två senaste böcker, romanen Inställt pga panik och prosadiktsamlingen AMBIVALENS, handlar om panikångest och psykisk ohälsa. Thor har också producerat och programlett poddradio och leder intervjuerna i podden Allt vi inte pratar om.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial