9789188704061.jpg

malin persson giolito

processen

I terrorns skugga

Utgivningdag: 2018-02-13
Format: E-bok, ljudbok
Lyssningstid, ljudbok: 100 minuter
Uppläsare: Anja Lundqvist
Genre: Kortroman

ISBN, e-bok: 9789188704054
ISBN, ljudbok: 9789188704061

Visa bokpresentation

I skuggan av det stora terrorattentatet, 34 minuter av skräck, har livet nästan börjat återgå till det normala. Trots att Youssuf den här dagen är trött efter sent kvällsarbete i puben, pluggar han till nästa juridiktenta på biblioteket. När han inser att två poliser styr sina steg mot honom går hans tankar direkt till sin far. Pappan som han alltid är orolig för och som bara måste finnas där, vad har hänt honom? Men poliserna levererar det obegripliga faktumet att det gäller Youssuf själv, hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet.

I ett samhälle med förhöjd säkerhetsnivå är ingenting viktigare än kampen mot terrorismen. När det råder undantagstillstånd behövs inte mycket för att polisen ska ha rätt att agera, snabbt och kraftfullt. Den enskildes rättigheter får stå åt sidan medan rädslan och fördomarna sprider sig och Sophia Weber (från Bortom varje rimligt tvivel och Bara ett barn) kan bara stå bredvid och titta på.

Efter det stora genombrottet med Störst av allt ger sig Malin Persson Giolito i kast med vår samtids största rädsla. Hon har som alltid en knivskarp blick på rättssamhället och stor empati för dem som hamnar utanför. Processen är en drabbande berättelse om hur en enkel misstanke om brott som får snabb spridning kan skapa en oåterkallelig tragedi. Malin Persson Giolito skänker hela sin vinst för bokförsäljningen av Processen i Sverige till Amnesty International.

Malin Persson Giolito fick 2016 ett stort genombrott med den kritikerhyllade rättegångsthrillern Störst av allt. Den belönades bl. a. med pris för Årets bästa kriminalroman och Glasnyckeln och har sålt i över 400.000 exemplar bara i Sverige. Översättningsrättigheterna är sålda i 29 länder och Störst av allt kommer att bli Netflix första svenska originalserie.

Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel och tidigare gett ut romanerna Dubbla slag (2008), Bara ett barn (2010) och Bortom varje rimligt tvivel (2012). Hon är född 1969, uppvuxen i Djursholm och bor idag med sin familj i Bryssel.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial