O_MariaThereseSommar_ljudbok.jpg

maria-thérèse sommar

pärleporten

Underhållande road trip med färgstarka Asta

Utgivningdag: 2018-08-07
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Roman
Lyssningstid: ca 6 h
Uppläsare: Cecilia Nilsson

ISBN, e-bok: 9789188704955
ISBN, ljudbok: 9789188704948

Visa bokpresentation

Hon tänkte ju inte döda honom. Bara litegrann. En dag får Asta, 83, nog och slår ihjäl den rasistiske knölen Herman. Men att bli av med en död kropp på 90 kilo är svårare än man kan tro. Asta skjuter listigt över skulden på en anställd på äldreboendet Solglimten, packar sin väska och rymmer ut i världen; fylld av entusiasm och livslust snarare än skam och ånger.

Men som efterlyst är det knepigt att ta sig fram, särskilt om man i kvällspressen utpekas som dubbelmördare. Asta lyckas med hjälp av den unga hackern Angel skaffa sig ett falskt pass och kommer efter en strapatsrik färd med nöd och näppe med ett plan till underbara Paris. Där tänker hon unna sig några dagars lugn och ro, men snart hotas hennes frihet igen. Kommer hon att klara sig även ur denna knipa, och kommer hon någonsin att möta älskaren Albert igen?

Maria-Thérèse Sommars debutroman Pärleporten är en oavbrutet underhållande road trip med den handlingskraftiga och färgstarka Asta i huvudrollen.

Maria-Thérèse Sommar bor i Härnösand och ägnar sig åt text och bild på många olika sätt, främst som fotograf, skribent och översättare. Hon jobbade tidigare som lärare i svenska, engelska och foto innan hon startade sin blogg afiori.com och började frilansa på heltid. Hon är även medlem i synthpopbandet Wasserkraft Manifest. Maria-Thérèse har givit ut två illustrerade diktböcker. Pärleporten är hennes debutroman.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial