sommaren 2018

 


9789188704573.jpg

joakim palmkvist

den vedervärdige boktjuven

Chockerande morddokumentär

Utgivningdag: 2018-05-08
Format: E-bok, ljudbok
Genre: True crime
Lyssningstid: 3 h
Uppläsare: Joakim Palmkvist

ISBN, e-bok: 9789188704580
ISBN, ljudbok: 9789188704573
ISBN, häftad: 9789188704597

Visa bokpresentation

I november 1979 försvinner 29-åriga Carina Johansson i Malmö. Hon är en orolig själ som har givit sig av förut, men nu var det länge sedan. Hennes treårige son ska komma hem till henne dagen därpå och det brukar hon alltid sköta. Men veckorna går utan livstecken. Det märkliga är någon hämtar ut hennes sjukpension och att det syns att någon varit i hennes lägenhet.

I december 2006 får kriminalreportern Joakim Palmkvist ett anonymt brev med två strofer på latin som betyder ungefär ”ingen återvändo” och ”inget mänskligt är mig främmande”. Brevet har inga fingeravtryck och det är omöjligt att spåra avsändaren, men Joakim är ändå säker på vem brevskrivaren är.

Den vedervärdige boktjuven är berättelsen om den iskalle mördaren Bengt Hjalmarsson. Det finns mord som dröjer sig kvar och som griper tag i både luttrade poliser och erfarna journalister. Joakim Palmkvist har i över tio år läst domar, brottsutredningar och psykologutlåtanden för att försöka förstå Bengt Hjalmarssons drivkrafter. Som kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet har han flera decenniers erfarenhet av att bevaka grov kriminalitet, gänguppgörelser och mord. Få andra svenska författare har samma djupa kännedom både om rättsmaskineriets innersta väsen och om hur en mördares logik fungerar.

True Crime från Bonnier Bookery – verkliga mordfall, äkta utredningar. Följ riktiga människoöden i brottens skugga.

Joakim Palmkvist, född 1967, är författare och journalist bosatt i Malmö. Han är född och uppvuxen i Småland, utbildad i Lund och London. Han har tidigare utgivit Maffiakrig (2011), Äventyr i Svenssonland (2015), Hur man löser ett spaningsmord – Therese Tangs berättelse (2017).

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704467.jpg

anna fredriksson

risk för regn

Nyförälskad efter 50

Utgivningdag: 2018-06-12
Format: E-bok, ljudbok, häftad
Genre: Kortroman
Lyssningstid: 3 h
Uppläsare: Gunilla Leining

ISBN, e-bok: 9789188704474
ISBN, ljudbok: 9789188704467
ISBN, häftad: 9789188704481

Visa bokpresentation

Det nyförälskade paret Lena och Staffan ska ut på road trip. Lena, 55, har i tre långa år efter skilsmässan oroat sig för att åldras i ensamhet. Lyckan är stor över att få ge sig iväg ut på bilturné och att få tillbringa tid med Staffans dotter och de tre egna barnen. Detta är ett stort och nervöst steg i deras förhållande. Staffan har varit tydlig med hur viktig hans relation till dottern Filippa är. Att Lena för att göra ett extra gott intryck har klämt in magen i en spandexunderklänning lugnar inte precis ner hennes andning. Och vad ska Staffan tycka om hennes brokiga trio?

Lenas oro visar sig befogad men kanske inte på det sätt hon tänkt. Resan blir en överraskande upptäcktsfärd in i två skilda familjekulturer, där hon får se nya egenheter och sidor hos Staffan. Men hon tvingas också se sig själv med hans ögon – något hon inte alls varit beredd på.

Anna Fredriksson har skrivit en inkännande kortroman om utmaningarna med att träffa en ny kärlek i övre medelåldern när båda har sitt livsbagage och identitet att värna om. Att hantera händelser ur det förflutna är inte lätt, särskilt inte med en komplicerad storfamilj utspridd över Sverige.

Anna Fredriksson, född 1966, är manusförfattare och har skrivit manus till en rad tv-serier och filmer – bland annat Rederiet, Wallander, Maria Wern, Sprängaren och Tjenare Kungen. Hennes romaner Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, Tisdagsklubben och Avskedsfesten har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålt i närmare en halv miljon exemplar. 2018 utkommer Mellan himmel och hav, den första delen i en romantrilogi om tre generationer kvinnor på Österlen

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704627.jpg

carin hjulström, lennart hjulström

om svar anhålles

När livet tar de mest oväntade vändningar

Utgivningdag: 2018-06-12
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: 1,5 h
Uppläsare: Carin Hjulström, Lennart Hjulström

ISBN, e-bok: 9789188704634
ISBN, ljudbok: 9789188704627

Visa bokpresentation

Elisabeth är 42 år och har levt i symbios med sin mamma hela livet. När mamman dör tappar hon fotfästet. Hur ska hon nu klara sig? Mamman har skött allt det praktiska. När Elisabeth ska röja ur dödsboet hittar hon ett källarförråd helgat åt den man som är hennes far – en person man aldrig fick nämna. Mystiken tätnar. Vem var hennes pappa? Och vad mer finns det att upptäcka kring hennes eget liv som hon aldrig har fått veta?

Elisabeth beslutar sig för att skriva brev till alla Bo Axelsson hon hittar. Och hon får svar från jordens alla hörn. Kanske är någon av dem som svarar hennes pappa? Om svar anhålles är en berättelse om hur djupaste mörker kan vändas i hopp och ljus, och om att söka sina rötter och därmed få chansen till läkning och självinsikt.

Carin och Lennart Hjulström har skrivit tillsammans för första gången i denna rörande brev- och dagboksroman.

Carin Hjulström är författare, journalist och programledare. Hon bokdebuterade 2009 med den mycket omtyckta Finns inte på kartan, en roman om en liten ort som är på väg att försvinna. Hon har skrivit ett flertal romaner om Frida Fors, senast Lust och längtan, och hennes böcker har sålt i närmare 400 000 exemplar.

Lennart Hjulström har varit en centralgestalt inom svensk teater under mer än femtio års tid. Han har medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier, varit chef för Folkteatern i Göteborg och professor i regi vid Dramatiska Institutet samt verkat som skådespelare och regissör på Dramaten och Stockholms Stadsteater, där han fortfarande är aktiv. Han har tidigare gett ut boken Slanten i vanten, om sitt teaterliv. I och med Om svar anhålles skriver far och dotter för första gången tillsammans.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704900.jpg

sara paborn

Änkorna på österlen

Mor-dotter-relation med hög igenkänningsfaktor

Utgivningdag: 2018-06-12
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Följetong
Lyssningstid: ca 45 minuter x 5 avsnitt
Uppläsare: Marie Richardson

ISBN, e-bok: 9789188704894
ISBN, ljudbok: 9789188704924

Visa bokpresentation

Genom en mystisk förening på nätet får Filippa oväntat napp när vasstaket på hennes mammas Skånelänga måste läggas om. Men så dyker takläggaren Ali upp, och allt ställs på ända. Vem är denne obekymrade man som dricker rosé med mamma på glasverandan? Flirtar han rent av med henne? Filippa och Fredrik ska tillbringa den årliga semestern på Österlen. Det har blivit ännu viktigare sedan mamma blev änka för tre år sedan. Listan på allt som måste göras på huset är lång. Samtidigt knakar deras eget äktenskap i fogarna. Håller inte Fredrik på onormalt mycket med mobilen? Och när låg de förresten med varandra senast? Med samma humor och skarpa blick för relationer och situationer som i Blybröllop bjuder Sara Paborn i denna följetong på en smått fantastisk berättelse med både gråt och skratt. Änkorna på Österlen är en följetong i fem avsnitt.

Sara Paborn, född 1972 i Sölvesborg, debuterade våren 2009 med romanen Släktfeber och har sedan dess givit ut flera romaner. Sara Paborn arbetade som copywriter innan hon satsade på sin författarkarriär. Hon har även skapat appen Poesi på G där välkända personer läser ur hennes diktsamling Vilken tur att vi träffades innan vi dog (2014, Orosdi Back). Hennes roman Blybröllop (2017) fick ett stort genomslag hos både kritiker och läsare.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704498.jpg

emma hamberg

late bloomer

Sockrad vardagssaga (obs! kan innehålla E223 och passiv rökning)

Utgivningdag: 2018-06-12
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: 2 h
Uppläsare: Emma Hamberg

ISBN, e-bok: 9789188704504
ISBN, ljudbok: 9789188704498

Visa bokpresentation

Ulla har helt förlorat livslusten efter maken Ingemars plötsliga bortgång för två år sedan. Hon har tagit en saftig livförsäkring och planen är att avsluta sin tid på jorden med hjälp av kedjerökning inomhus, sockerbitar, fryst färdigmat med extra mycket E255 samt noll promenader i friska luften. Försäkringspengarna ska finansiera sonens nya kök, och efter döden kanske hon får umgås med Ingemar igen. Något måste Ulla dock roa sig med innan döden tar henne och på en ingivelse köper hon en dyr fågelkikare på avbetalning.

Långsamt börjar nyfikenheten spira när kikaren ger Ulla insyn i våningen tvärs över gatan. Åtta fönster på rad med tunga sammetsgardiner, kristallkronor, en man som serverar konjak i kristallglas alla tider på dygnet, en kvinna med skäggstubb, en annan med alldeles för liten korsett och idel märkliga figurer som avlöser varandra… Vad är det för verksamhet som försiggår? Det dröjer inte länge innan Ulla motvilligt dras in i Carl Sparre Af Lundbys extravaganta stipendieverksamhet för människor som behöver vara sig själva.

Emma Hamberg har skrivit en ömsint vardagssaga om ett kvinnoliv som hade kunnat vara förspillt om inte existensens mest fantastiska och oväntade vändning kommit med en andra chans. Samt en massa rosor.

Emma Hamberg är en historieberättare. Och hon gör det i radio, på tv, i sina böcker, som tecknade serier, på film, i kokböcker och snart även som tv-serie. Romaner som Linas kvällsbok, Baddaren, Brunstkalendern, Mossvikenfruar och Rosengäddaserien har hon bjudit på. I P4a läser hon dagböcker med olika kända personligheter och för SVT skriver hon just nu på en feelgoodserie.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704320.jpg

marit danielsson

kärleksfallet

Otrohetsdrama som skakar om

Utgivningdag: 2018-07-06
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: ca 4 h
Uppläsare: Julia Dufvenius

ISBN, e-bok: 9789188704603
ISBN, ljudbok: 9789188704320

Visa bokpresentation

Rebecka arbetar som terapeut och funderar som bäst på att bilda familj med sambon Oscar när hon plötsligt och oväntat övermannas av attraktionen till Daniel, som går hos henne i parterapi tillsammans med sin fru. Att förälska sig i en klient är det största tabut, och strider mot allt Rebecka står för. Men hon klarar inte att stå emot sina känslor och steg efter steg, lögn efter lögn, närmar hon sig Daniel. När Rebecka till sist väljer att gå över gränsen sätter hon allt på spel, hon vet att fallet kan bli hårt och att hon sårar sina nära. Samtidigt väcker Oscars beteende hennes misstankar.

Kärleksfallet är en stark och spännande berättelse om begär, lögner och vägval som landar rätt i samtiden. Marit Danielssons debut är en kortroman om tabubelagd attraktion och livsavgörande val.

Marit Danielsson, född 1962, driver ett medieföretag. Hon har tidigare varit kanalchef för Sjuan och TV4 Fakta, ansvarat för Nyhetsmorgon och utvecklat nya TV-program. Hon har även varit chefredaktör för Allt i Hemmet och Allt om trädgård. Marit Danielsson brinner för moralfrågor, ord och relationer, inte minst de krångliga, och driver Skilsmässopodden med sin partner Magnus Abrahamsson. Tillsammans med honom gav hon ut boken Lyckligt skild, 2017. Vid sidan av jobbet föreläser hon och arbetar som coach.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704559.jpg

annika widholm

yrsel

Psykologisk thriller med inslag av rysare

Utgivningdag: 2018-07-10
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Thriller
Lyssningstid: 7 h
Uppläsare: Rebecka Hemse

ISBN, e-bok: 9789188704542
ISBN, ljudbok: 9789188704559

Visa bokpresentation

Clara har nyligen flyttat in hos kärleken Markus när hon börjar drabbas av mystiska svimningsattacker. Hon vaknar upp på oväntade ställen utan att veta hur hon kommit dit. Dessutom har hon en obehaglig känsla av att vara förföljd.

Hon försöker alltmer desperat ta reda på vem det är som spionerar på henne och är rädd att det kan ha någonting att göra med den dödsolycka som drabbade familjen för ett år sedan. Vad hände egentligen Markus tidigare fru? Hur ska Clara nå fram till hans tonårsflickor som saknar sin mamma? Och varför är ett av rummen i våningen alltid låst?

Samtidigt behöver hon fokusera på att skriva klart en uppsats i psykologi. Studierna om medvetandets gränser blir ett sätt att hantera det som händer i hennes eget liv, men för henne också allt djupare in i det okända.

Annika Widholms vuxendebut är en oavbrutet spännande psykologisk thriller med rysarinslag.

Annika Widholm, född 1975, är bosatt i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som redaktör för biståndsorganisationen Plans tidskrift Barnens framtid och som PR-ansvarig på Teskedsorden och förlaget HarperCollins. Annika Widholm debuterade som författare år 2010 med ungdomsboken Stenhusets hemlighet och har sedan dess skrivit ett flertal böcker för barn och ungdomar. Yrsel är hennes första roman för vuxna.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704375.jpg

per naroskin

styrfart i kärlek

För alla som vill förstå och förbättra sitt kärleksliv

Utgivningdag: 2018-08-14
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Personlig utveckling
Lyssningstid: ca 2 h
Uppläsare: Per Naroskin

ISBN, e-bok: 9789188704405
ISBN, ljudbok: 9789188704399

Visa bokpresentation

I Styrfart i kärlek får du veta hur du kan förbättra samspelet med din kärlekspartner. Den välkände psykologen och radioprataren Per Naroskin följer en kärleksrelations kronologiska förlopp, från förälskelse till gemensamt åldrande eller skilsmässa. Blir vi fartblinda under förälskelsen? Kan gräl bidra till att föra förhållandet framåt och hur undviker vi att förlora styrfarten i ett långvarigt förhållande?

Med utgångspunkt från metaforen styrfart resonerar Naroskin kring hur man hittar rätt hastighet i förhållande till sin partner för att klara livets olika skeden. Styrfart innebär att ha det där lilla försprånget som är nödvändigt för att kunna påverka sin situation och välja själv. Med ett personligt tilltal ger Per Naroskin förslag på hur man kan tänka kring förälskelse, dejting, konflikter, parsamtal, otrohet och skilsmässa med mera.

Styrfart i kärlek är en av böckerna i Per Naroskins serie om styrfart i olika slags relationer. Böckerna gör inte anspråk på att vara nya metoder eller vetenskapliga teorier utan vill med ett humoristiskt perspektiv föreslå ett sätt att tänka kring samspelet på jobbet, i kärleken och i medelåldern.

Per Naroskin är psykolog, psykoterapeut och författare. Han är även en efterfrågad föreläsare men mest känd är hans röst förmodligen som en av Spanarna i radioprogrammet med samma namn där han medverkat sedan 2003. Han har dessutom gjort flera egna program, nu senast Känsligt läge. Per Naroskin svarar regelbundet på läsarnas frågor om relationer i M Magasin, är krönikör i Modern Psykologi och har givit ut flera böcker, både populärpsykologiska och skönlitteratur. Han har skrivit flera pjäser som satts upp bland annat på Stockholms stadsteater.

Metaforen Styrfart har vuxit fram under såväl föreläsningar som i terapier med patienter och i handledning av chefer. Med den som utgångspunkt ger han under 2018 ut tre böcker: Styrfart på jobbet (april 2018), Styrfart i kärlek (augusti 2018) och Med styrfart genom medelåldern(2019).

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial