HÖSTEN 2018

 


O_MariaThereseSommar_ljudbok.jpg

maria-thérèse sommar

pärleporten

Underhållande road trip med färgstarka Asta

Utgivningdag: 2018-08-07
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Roman
Lyssningstid: ca 6 h
Uppläsare: Cecilia Nilsson

ISBN, e-bok: 9789188704955
ISBN, ljudbok: 9789188704948

Visa bokpresentation

Hon tänkte ju inte döda honom. Bara litegrann. En dag får Asta, 83, nog och slår ihjäl den rasistiske knölen Herman. Men att bli av med en död kropp på 90 kilo är svårare än man kan tro. Asta skjuter listigt över skulden på en anställd på äldreboendet Solglimten, packar sin väska och rymmer ut i världen; fylld av entusiasm och livslust snarare än skam och ånger.

Men som efterlyst är det knepigt att ta sig fram, särskilt om man i kvällspressen utpekas som dubbelmördare. Asta lyckas med hjälp av den unga hackern Angel skaffa sig ett falskt pass och kommer efter en strapatsrik färd med nöd och näppe med ett plan till underbara Paris. Där tänker hon unna sig några dagars lugn och ro, men snart hotas hennes frihet igen. Kommer hon att klara sig även ur denna knipa, och kommer hon någonsin att möta älskaren Albert igen?

Maria-Thérèse Sommars debutroman Pärleporten är en oavbrutet underhållande road trip med den handlingskraftiga och färgstarka Asta i huvudrollen.

Maria-Thérèse Sommar bor i Härnösand och ägnar sig åt text och bild på många olika sätt, främst som fotograf, skribent och översättare. Hon jobbade tidigare som lärare i svenska, engelska och foto innan hon startade sin blogg afiori.com och började frilansa på heltid. Hon är även medlem i synthpopbandet Wasserkraft Manifest. Maria-Thérèse har givit ut två illustrerade diktböcker. Pärleporten är hennes debutroman.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704689.jpg

joakim palmkvist

huvudet i bokskogen

Cold case med ny bevisning

Utgivningdag: 2018-08-21
Format: E-bok, ljudbok
Genre: True crime
Lyssningstid: 3 h
Uppläsare: Joakim Palmkvist

ISBN, e-bok: 9789188704696
ISBN, ljudbok: 9789188704689

Visa bokpresentation

En solig höstdag 2003 gör en svampplockare en fruktansvärd upptäckt i skogen – ett avkapat människohuvud. Huvudet tillhör Marua Ajouz, en tonårsflicka från Malmö som varit försvunnen i tio månader. Spåret efter henne upphör hemma hos ex-pojkvännen, en dömd våldsbrottsling.

I kretsen kring pojkvännen och hans vänner surrar det av rykten och indirekta utpekanden, som i en visklek. Flickans anhöriga hjälper till att få fram information, men ingen som verkligen vet säger något. Utredningen kör fast. Våren 2017, efter 14 års sökande, ger en händelse polisen nytt hopp om att kunna lösa styckmordet: en huvudlös kropp hittas vid markarbeten utanför Staffanstorp.

Joakim Palmkvist, kriminalreporter på Sydsvenska Dagbladet med flera decenniers erfarenhet av att bevaka grov kriminalitet och mord, har följt det gäckande fallet från start och ger sin bild av vad som kan ha hänt flickan.

Joakim Palmkvist är författare och journalist bosatt i Malmö. Han är född 1967, uppvuxen i Småland och utbildad i Lund och London. Han har skrivit Maffiakrig (2011), Äventyr i Svenssonland (2015), Hur man löser ett spaningsmord – Therese Tangs berättelse (2017) och Den vedervärdige boktjuven (2018). Få andra svenska författare har samma djupa kännedom både om rättsmaskineriets innersta väsen och om hur en mördares logik fungerar.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188835239.jpg

Eija Hetekivi Olsson

nationalsången

Du är unik och underbar mitt underbarn. Låt aldrig någon knäcka dig

Utgivningdag: 2018-08-21
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Skönlitteratur
Lyssningstid: ca 1 h
Uppläsare: Eija Hetekivi Olsson

ISBN, e-bok: 9789188835260
ISBN, ljudbok: 9789188835239

Visa bokpresentation

Nationalsången är en angelägen berättelse om det Sverige vi sett växa fram under de senaste årtiondena. Från det socialdemokratiska välfärdssamhället till dagens ökade klassklyftor. Här gestaltas en förälders förtvivlade kamp för sitt barns rätt till ett värdigt liv. Nationalsången handlar om det största som finns, kärleken till våra barn.

Eija Hetekivi Olssons monolog är skriven med det rasande språk som blivit hennes signum. Här inläst av den kritikerrosade och prisbelönade författaren själv.

Monologen uruppförs av Teatern under bron den 17 augusti 2018, i regi av Stina Rautelin och med Zardasht Rad i den enda rollen.

Eija Hetekivi Olsson, född 1973, är uppvuxen i Göteborgsförorterna Gårdsten och Bergsjön. Hennes debutroman Ingenbarnsland som utkom 2012 hyllades av kritikerna, tilldelades Katapultpriset och nominerades till både Augustpriset och till Sveriges Radios romanpris. Miira, den efterlängtade uppföljaren utkom 2016. Tillsammans med fotografen Jerker Andersson utgav hon 2014 Fuck skolan, en samling röster från elever i nian. Eija Hetekivi Olsson har tilldelats en rad utmärkelser, bland annat Aftonbladets Litteraturpris, och skriver för närvarande på den tredje boken om Miira.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704269.jpg

camilla sten, viveca sten

återträffen

Mardrömshelg i fjällen

Utgivningdag: 2018-09-11
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: ca 3 h
Uppläsare: Alexandra Rapaport

ISBN, e-bok: 9789188704276
ISBN, ljudbok:9789188704269

Visa bokpresentation

Fem kvinnor åker till fjällen för en återförening. Det är tjugo år sedan de pluggade ihop och Lisen – som äger ett överdådigt hus i Åre –bjuder in. Trots den inledande champagnen maler oron inför en helg med personer som de egentligen inte känner längre. Helgen börjar glatt med en god middag och prat om gamla minnen, men allt eftersom börjar sprickorna visa sig.

Livsbesvikelser och avund kommer i dagen, och medan snöovädret tilltar på fjället övergår den sjudande spänningen i öppen konflikt. De kan inte förlåta vare sig varandra eller sig själva för gamla försyndelser. Och när nya hemligheter når upp till ytan brister fördämningarna. Fem åker dit men bara fyra återvänder hem.

Viveca Sten debuterade 2008 som deckarförfattare med kriminalromanen I de lugnaste vatten, den första delen i succéserien Morden i Sandhamn. Hennes böcker ges ut i mer än trettio länder och hon räknas idag som en av Sveriges största deckarförfattare med fyra och en halv miljoner sålda exemplar världen över. År 2016 utkom Camilla Stens hyllade debutbok, spänningsromanen En annan gryning. Samma år inledde Viveca Sten och Camilla Sten sin kritikerrosade ungdomstrilogi med skärgårdsrysaren Djupgraven. I Återträffen skriver de för första gången tillsammans för vuxna.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Lyssna/läs på:
 
9789188704115.jpg

linda skugge, sigrid tollgård

svält

En modern historia om nyfattigdom, skam och svält

Utgivningdag: 2018-10-16
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Följetong
Lyssningstid: 10 avsnitt x ca 45 minuter
Uppläsare: Fredde Granberg

ISBN, e-bok: 9789188704122
ISBN, ljudbok:9789188704115

Visa bokpresentation

Akleja lever det ultimata hipsterlivet. Hon driver ett framgångsrikt företag och syns på de rätta festerna. Hon är en riktig #girlboss som vet exakt hur man för sig. Så blir hon utsatt för shaming i sociala medier. Lögner och förtal gör att hon avvisas av alla. Hemlös och hungrig tvingas hon tigga på Stockholms gator. Kontrasten mot hennes tidigare liv är överväldigande.

På åttiotalet fanns en hemlig mytomspunnen sekt som kallade sig Svält; ett gäng grönavågare som med späkning försökte undgå ”den gudomliga vedergällningen”. Sekten överlevde inte, men myterna om den lever kvar. Kurt är den av sektens förgrundsgestalter som vägrar ge upp. Just innan Akleja når den absoluta botten möts hennes och Kurts vägar.

Svält är en gastkramande samtidsskildring, om vad som händer när ens värsta mardröm inträffar och hur skört vårt trygga liv kan vara. Och om hur din digitala identitet kan vara viktigare än ditt verkliga jag. Det är också en historia om kontraster: när lyxen kan vara att äga ingenting och det fattigaste av allt är det fejkade överflödet på Instagram.

Linda Skugge är författare och översättare. 2018 utgav hon böckerna 45 – Morbus Addison, Flygfärdig och Iskompisar. Tillsammans har hon och systern Sigrid Tollgård skrivit två romaner på Piratförlaget, senast Mot fyren, samt följetongen Bergtagen för Storytel och thrillerpodden Himmelsberg för P3 Serie.

audio Block
Double-click here to upload or link to a .mp3. Learn more
Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704238.jpg

anders de la motte

död mans hand

Ett mörkare stråk i de la Mottes författarskap

Utgivningdag: 2018-11-20
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: ca 2 h
Uppläsare: Magnus Krepper

ISBN, e-bok: 9789188704955
ISBN, ljudbok: 9789188704238

Visa bokpresentation

Han måste hitta ett sätt att få den tillbaka. Förlovningsringen som ligger där och glimrar, oåtkomlig på andra sidan disken. Ringen som slagit deras liv i spillror, källan till all deras olycka. Men priset den girige pantbanksgubben begär är högt. Kanske rentav alltför högt? Isvintern som håller Atlantic City i sitt järngrepp är den kallaste på trettio år. Ett passande klimat för att betala sina skulder. Och för hämnd. Anders de la Mottes kortroman ”Död mans hand” är en mörk berättelse om skuld och vedergällning som utspelar sig mot USA:s både glittriga och sjaskiga fond.

Anders de la Motte är före detta polis och säkerhetschef och bosatt i Lomma. För [geim] tilldelades han Svenska Deckarakademins pris för årets bästa debut 2010. Den inledde en trilogi, som har översatts till närmare trettio språk och blivit en stor framgång. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015. Med Slutet på sommaren, som nominerades till samma pris 2016, inledde de la Motte en ny spänningsserie på temat årstiderna. Höstdåd (2017), den andra fristående delen, nominerades även den till Deckarakademins pris och den följs upp av Vintereld (2018). De utspelar sig alla på landsbygden i nordvästra Skåne, där de la Motte växte upp. På Bonnier Bookery utkommer Den sista given i november 2018. Den ingår i temasläppet ”Hämnd, ljuva hämnd”.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188835000.jpg

åsa hellberg

laholmsflickan

Underskatta aldrig en kvinnas vrede

Utgivningdag: 2018-11-20
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: ca 3 h
Uppläsare: Katarina Ewerlöf med flera

ISBN, e-bok: 9789188835017
ISBN, ljudbok: 9789188835000

Visa bokpresentation

”Tycker inte du också att vi borde döda honom?” Laholmsflickan, hennes exmans tidigare älskarinna, ställer en radikal fråga när de träffas för första gången på fem år. Till en början uppfattar hon planerna som skämtsamma.

Hon skriver rent av och berättar om dem för sin exman. Det skojar om saken. Men när hans nya hustru ansluter sig till kvinnorna får tankarna allt konkretare form. Och har han inte trots allt förtjänat det, denna självbelåtna fähund, efter alla år av lögner och otrohet, alla kvinnohistorier som hon har fått stå ut med? Kanske vore hans död det enda sättet att äntligen kunna bli fri från honom, alla dessa år efter skilsmässan…?

Åsa Hellbergs kortroman Laholmsflickan är en svart humoristisk berättelse om uppdämd kvinnovrede och vad den kan få för konsekvenser.

Åsa Hellberg är författare och coach. Hon växte upp i Fjällbacka men bor sedan länge i Stockholm. År 2009 debuterade hon med den självbiografiska romanen Casanovas kvinna. Därefter har hon skrivit feelgoodtrilogin om Sonja; Sonjas sista vilja (2012), Sonjas hemlighet (2012) och Sonjas andra chans (2017), och de fristående romanerna En liten värld (2014), Toscana tur och retur (2015), Gloria (2016) och Ett oväntat besök (2018). Samtliga har blivit stora succéer i Sverige och också sålts till en rad andra länder.

Åsa Hellbergs böcker beskrivs som fartfyllda, varma och humoristiska med en seriös underton och hon vill skriva underhållande berättelser om människor som trots sin mogna ålder inte alltid är så säkra på sig själva. Det finns mycket att omvärdera efter femtio.

På Bonnier Bookery utkommer Laholmsflickan hösten 2018. Den ingår i temasläppet ”Hämnd, ljuva hämnd”.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188704337.jpg

annika widholm

underströmmar

Kvinna på gränsen till nervsammanbrott

Utgivningdag: 2018-11-20
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: ca 1,5 h
Uppläsare: Rebecka Hemse

ISBN, e-bok: 9789188704344
ISBN, ljudbok: 9789188704337

Visa bokpresentation

När Sandra kommer till förskolan för att hämta sina båda barn är de inte där. Först tror hon att det har blivit ett missförstånd. Men när hon inte lyckas få tag på sin man Elias, eller någon annan som vet var hennes barn är, växer paniken och hon kontaktar polisen.

Kan Elias ha lämnat henne utan förvarning och tagit med sig barnen? Eller har familjen utsatts för ett brott? Kanske som en fruktansvärd hämnd för något Sandra har gjort. Gradvis går den svåra sanningen upp för henne – att hon själv på något sätt är orsak till att barnen är borta.

Annika Widholms psykologiska thriller Underströmmar rör vid många människors värsta mardröm.

Annika Widholm, född 1975 och bosatt i Stockholm, debuterade som författare år 2010 med ungdomsboken Stenhusets hemlighet och har sedan dess skrivit ett flertal böcker för barn och ungdomar. Yrsel, hennes första roman för vuxna, utkom sommaren 2018 och hösten 2018 utkommer Underströmmar, en kortroman som ingår i temasläppet ”Hämnd, ljuva hämnd”.

Tidigare arbetade Annika Widholm som redaktör för biståndsorganisationen Plans tidskrift Barnens framtid och som PR-ansvarig på Teskedsorden och förlaget HarperCollins.

audio Block
Double-click here to upload or link to a .mp3. Learn more
Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial
 
9789188835024.jpg

anna fredriksson

11 nätter före jul

Kärlek i cyberspace

Utgivningdag: 2018-11-27
Format: E-bok, ljudbok
Genre: Kortroman
Lyssningstid: 2 h
Uppläsare: Johanna Lazcano

ISBN, e-bok: 9789188835031
ISBN, ljudbok: 9789188835024

Visa bokpresentation

David upptäcker till sin bestörtning att hans fru Erika skriver om deras äktenskap på en relationssajt – och det är ingen vacker bild hon målar upp. Hon är så olycklig att allt tyder på att hon planerar att lämna honom på julafton! David har alltid drivit igenom sina egna livsdrömmar utan att vara lyhörd för henne, och familjelivet med två barn i förskoleåldern, pussel med arbetstider och vabbande, krävande chefer och stora jobbprojekt känns bara mer och mer pressande. Kommer Erika ens stå ut de 11 dagar som är kvar fram till jul? David läser under växande förtvivlan och i ren desperation tar han kontakt via kommentarstråden under pseudonymen Mr Svensson. Kanske kan denne okände samtalspartner övertala henne att ändra sina planer?

Elva nätter före jul är en julberättelse om hur livslång kärlek kan framstå som omöjligt men att räddningen i en grå och stressig vardag samtidigt kan komma från det mest oväntade håll.

Anna Fredriksson, född 1966, är manusförfattare och har skrivit manus till en rad tv-serier och filmer. Hennes romaner Sommarhuset, "Lyckostigen", Augustiresan, Tisdagsklubben och Avskedsfesten har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålt i närmare en halv miljon exemplar. 2018 kom Mellan himmel och hav, den första delen i en romantrilogi om tre generationer kvinnor på Österlen, och kortromanen Risk för regn.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial