9789188704665.jpg

pernilla glaser

godhetsbrigaden

Aktivistgruppen som chockade Sverige!

Utgivningdag: 2018-10-09
Format: Ljudboksföljetong, e-bok
Lyssningstid, ljudbok: 6 avsnitt à 45 min
Genre: Följetong

ISBN, e-bok: 9789188704184
ISBN, ljudbok: 9789188704665

Visa bokpresentation

Godhetsbrigaden var street art-gruppen som chockade Sverige med sin kreativa kärleksrevolution. Sen kom katastrofen. Och tystnaden. Lydia har inte pratat med någon om Godhetsbrigaden i över ett år när Ronnies brev från fängelset når henne. Hur ont det än gör att ses igen måste de berätta sin historia.

Natten den 15:e april lyser ett meddelande på Globen: ”Vad drömmer vi om?” Och plötsligt kommer ett larm om enorma röda gummiaktiga blommor som växer upp vid Cityterminalen. Sociala medier svämmar över med spektakulära bilder. Godhetsbrigaden säger sig låna staden till konstaktionerna för att ingjuta hopp och medmänsklighet. Fem unga människor som tidigare inte haft så mycket som en p-bot tillsammans begår grova brott i kärlekens och konstens namn.

Pernilla Glaser har skrivit en vibrerande följetong om ett Greenpeace för konstaktioner. En berättelse om unga människor som med förhöjd livskänsla och moralisk högspänning drömmer om att göra skillnad.

Pernilla Glaser är författare, förändringsledare och lärare på Konstfack. Hon har tidigare arbetat som förläggare, dramapedagog samt lärare i kreativt skrivande. Hennes författarskap består både av dramatik och romanerna Robson, Om Natten, Mitt rätta jag, 40+ och Under trottoaren. Pernilla Glaser är född 1972 och bor i Stockholm.

Lyssna/läs på:
Köp hos:
Mediakontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Pressmaterial